sultan papağanı
  • Anasayfa
  • Üye Listesi
  • Yardım
  • Arama
Giriş - Üye Ol Sitemize Hoşgeldiniz, Ziyaretçi! Forumdan yararlanmak için giriş yapın veya üye olun!
Oturum Aç
Kullanıcı Adı/Email:
Şifre: Şifremi Unuttum?
 

  1. Sultan Papağanı - Forum
  2. Sultan Papağanı Genel Bilgiler
  3. Bakım
  4. Sultan Papağanı Soğuk Algınlığı Ve Tedavisi

Sultan Papağanı Soğuk Algınlığı Ve Tedavisi

Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu Modu
Sultan Papağanı Soğuk Algınlığı Ve Tedavisi
SinanUs
Süper Moderatör
******
Süper Moderatör Grubu
Mesajlar: 298
Konular: 38
Katılım: 29-05-2017
Sinan Us
59 | Tekirdağ
#1
09-12-2017,23:49
(En son düzenleme: 09-12-2017,23:51 SinanUs.)
Sultan Papağanı Soğuk Algınlığı Ve Tedavisi

   

Sultan Papağanlarının çoğu, hava akımına maruz kaldıklarında veya ani ısı farklılıklarında hastalanmaya yatkındırlar. Soğuktan etkilenen kuş, tüylerini kabartır, ilgisiz davranır. Bu durumda bir hayvanın, soğuğa yakaladığı burnunun akmasından ve zaman zaman aksırmasından anlaşılır. Diğer enfeksiyonlar, akciğerler, hava keseleri gibi alt solunum bölgesini etkiler ve kuş öksürmeye benzeyen sesler çıkarır. Aslında, öksürme, kuşlar için tamamen doğru bir tanımlama sayılmaz. Onların bir diyaframı yoktur ve yapılarındaki bu farklılık yüzünden yalnızca öksürmeye biraz benzer olan sesleri çıkarabilirler. Kuşlar, sık nefes alabilir ve ağır olaylarda birkaç dakika boyunca devam edebilen boğmaca krizleri çekebilir. Bu yüzünden, birçoğu tüneklerinde zorlukla durur, veya duramayarak yere düşer yerde yalpalar, yeteri kadar oksijen alabilmek için umutsuzca çabalar.

Sultan Papağanları, solunum hastalığında, tipik sayılan ve her nefeste duyulan bir ses algılayabiliriz. Hasta kuşlarda, her nefes alıp verişinde kuyruğu aşağı yukarı hareket ederken göğsünde bir “Pompalama” hareketi gözlenebilir. Birçok kuş, nefes borularını düzgün duruma getirerek nefes almaya ferahlamaya çalışır.Bunun tipik göstergesi, her iki ayağı ve gagası ile kafesin tellerine sıkıca tutunması ile boynunu germesidir.

Bahsedilen bulguları gözlemlediğinizde,mümkün olduğu kadar çabuk bir şekilde kuşlar hakkında deneyimli bir veteriner hekime danışmalısınız. Kuşunuzun her zaman olmasa da özel ilaçlara ve etkili bir antibiyotiğe ihtiyacı vardır. 

Kuşların Üşütme çeşitleri

İnsanlardaki tipik soğuk algınlığına farklı virüs türleri sebep olur. Kuşlarda durum tamamen farklıdır. Virüsler tamamen konu dışı kalır, onun yerine kuşlarımız, bakterilerin neden olduğu üst solunum bölgesi hastalıklarına yakalanırlar. Problem şudur ki:İnsanlar soğuk algınlığı nedeniyle hastalığa yakalandıklarında, doktorlar , birkaç gün içinde , virüslerin doğal olarak öleceklerini ve soğuk algınlığının kendiliğinden geçeceğini söylerler. Ama kuşlarda, bakterilerin neden olduğu hastalık, birkaç günde iyileşmeyecektir. Çok daha uzun süre alacaktır! Hatta bakterilerin çoğalması, burun, sinüsler ve ağzın, boğazın pek çok kısmına yerleşmeleri nedeniyle daha da kötüleşecektir. Burun akıntıları , sulu değil, yapışkan ve sarımsıdır; Bu, akıntının cerahatli olduğunu ifade eder. Aynı zamanda, burun şişmiş de olabilir.

İnsanlardaki üşütmeden farklı olarak, kuşlarda cerahatli burun akıntısı, kendi başına iyileşmeyecektir. Eğer bir antibiyotik kullanılmazsa kronikleşecektir.  En kötü durumda bu hastalık, burun ve cereyi (cere kuştaki burun deliğidir.) yok edecektir. Burun delikleri büyüyecek, hasta kuş burnunda yapışık olan sümükten dolayı acı ve boğulma krizleri çekecektir.

Kuşun burnu nasıl temizlenir ?

Eğer bir kuşun burnu tıkanırsa, hayvan zorlukla nefes alacaktır.İnsanlar burnunu boşaltabilir ancak kuşlarımız yapamazlar. Bu yüzden bizler, kuşun burnunda sümük olduğu zaman yardım etmek zorundayız. Islak olmayan kağıt mendiller, küçük parçalara bölünerek parmaklar arasında köşeleri kıvrılıp yuvarlatılarak çok yardımı dokunacak küçücük “Burun temizleme gereci” oluşturulabilir. Ancak burun deliklerinin içine fazla itmemek için dikkatli olunmalıdır. Onlar sümüğü çeker, ve kuşa acilen rahatlama sağlar. Burnun temizlenmesi için kullanılan parça yalnızca bir kez kullanılmalıdır. Ve aynı zamanda; başka hastalığa, bir göz hastalığına neden olmamak için kesinlikle bu kullanılan parça ile gözlere dokunulmamalıdır.
Bul
Alıntı
« Önceki Konu | Sonraki Konu »


Benzer Konular...
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Sultan Papağanı Uyku Düzeni ve Uyuklama
SinanUs
2
3,846
Son Mesaj tarafından SinanUs
20-07-2018,10:42
Muhabbet kuşu Sultan papağanı ile yaşayabilirmi
Members
2
284
Son Mesaj tarafından Members
10-05-2018,20:34
Sultan Papağanı Fiyatları
SinanUs
2
1,176
Son Mesaj tarafından SinanUs
17-04-2018,22:09
Sultan papağanı sahiplenirken nelere dikkat etmeliyiz
Members
1
327
Son Mesaj tarafından SinanUs
16-11-2017,16:04
Sultan Papağanı Tüy Dökme
SinanUs
0
1,445
Son Mesaj tarafından SinanUs
24-07-2017,16:52

  • Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
  • Bu konuya abone ol
Foruma Git:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi

SultanPapagani.Org

Sultan Papağanı Forum, Sultan Papağanları hakkında detaylı bilgiler ve soru cevap forumları.

Hızlı Linkler



Bize Ulaşın

admin@sultanpapagani.org  Forum Takımı

Sistem: MyBB
Çizgisel Mod
Normal Mod